søndag 17. januar 2010

Puerto Rico 10

Puh! Det ble varmt i dag. Lystavla ved strandpromenaden viste 32 grader i to-tida. Det er 6-7grader mer enn de siste dagene. Deilig, men ikke egna til å utfolde seg fysisk i noen særlig grad. Litt svømming er beholdningen på den fronten. Var et par timer på stranda, og hadde med meg Knausgård. Han skriver bra altså! Sitter i døråpningen til terassen nå, blogger og ser dagsrevy. Vet ikke om jeg helt skjønner hva de sier på værmeldinga. Snø?? Det virker som en type abstraksjon!
(Jada, kødder med dere, bare en arbeidsuke nå, så er jeg tilbake i vinter ...(sett inn det som passer for den enkelte).)
Det er litt vanskelig å lese på stranda, så jeg blir sittende og se på folk, og en liten strandtypologi sniker seg ubemerket inn i tankene:
1. Vandrerne. De som går fram og tilbake på langs av stranda. Ikke noen ensartet gruppe, så den deles i flg undergrupper:
1.1. Trimmerne. Er vi kjent med fra morgenturtypologien, men arten kan observeres helt fram til lunsj. Kan deles i subtypene
1.1.1 Tellerne
1.1.2 De usystematiske
1.2    De hvileløse. Dette er mennesker som egentlig ikke liker seg på stranda, de ville heller jobbet i hagen, men har av ulike grunner blitt med. Disse har også subtyper. Det kan diskuteres om alle er ekte subtyper, eller om vi snakker om variasjoner innen arten eller s k kulturforskjeller. I alle fall de to første må regnes som klare subtyper:
1.2.1 Ekte hvileløse. Rastløse vet ikke hva de skal foreta seg, bare vandrer
1.2.2 Finne-på'erne. Kommer alltid opp med ett eller annet det er behov for å gjøre. Hente is /drink til noen. Underholde barna. Rydde stranda. Samle vakre sandkorn osv osv (Noen vil kanskje ha samlere som egen subtype, men er her holdt innenfor finne-på-gruppa.)
1.2.3 De påkledde. HALLO!! VI ER IKKE STRANDMENNESKER. DET ER EN MISFORSTÅELSE AT VI ER HER. OK?! (Alt: "We're English, you see!")
1.2.4 De jevnt brune. På grunn av høyt aktivitetsnivå har de lite på seg, og alle bevegelsene sikrer jevn brunfarge over hele kroppen.
Denne siste kan finnes i overgangsformer til hovedgruppe 2.
1.3  Kropperne. Se på meg a' dere. Tøft. Ofte er det kropp som vises fram, men det kan også være annet. NB! De med virkelig fine kropper å vise fram er sjelden å se blandt vandrerne. De tilhører som regel hovedgruppe 2 eller 4. Subtyper er:
1.3.1 Ølmage. Se å svær jeg har a'!
1.3.2 Skrøpelig. Se å skrøpelig kropp jeg har a'! Og enda kan jeg gå!
1.3.3 Skrapa. Se å tynn jeg er a! Bare by'n med kokt vann til frokost, så kan du bli like fin!

Den neste hovedgruppen er
2. Solerne. Er i flertall og kan i noen tilfeller virke litt arrogante i forhold til andre grupper. Se turistbrosjyrene; gruppen er  utvilsomt hovedmålgruppe og føler seg utvalgt.

(OK. Det får være nok typologi. Jeg skal lese Knausgård. Fortsetter kanskje en annen gang. De neste hovedgruppene er forresten baderne, lekerne og barløvene)

3 kommentarer:

  1. Kunne blitt en hel bok med de typebeskrivelsene her...

    SvarSlett
  2. Skal hilse fra KafeK gruppen. Alle er så misunnelige at vi har snakket om å reise som en Parkinsongruppe.London og Bergano har blitt nevnt.Mer om det når du er hjemme. helge

    SvarSlett
  3. Dere har all grunn til misunnelse, Helge. Strandliv i 30 plussgrader er herlig. Parkinsontur høres ut som en veldig god ide, så den må vi ta videre!

    SvarSlett

Når du skal velge "Kommenter som": Hvis du ikke har en blogg selv, eller vet at et annet valg er riktig, velg &b;anonym&b;. (Skriv gjerne under med navn i innleggsteksten)