mandag 14. september 2009

Skole og valg

Skole og utdanning skårer topp på hva folk mener er viktig. Skole er ikke tema i NRKs partilederdebatt. Skandale sier noen. Jeg antar NRK mente det ville bli lite spennende, fordi partiene er enige i mye, og veldig forutsigbare i det de er enige om. Det litt paradoksale etter min mening, er at alle partiene er seriøst opptatt av en god skole, og er mer opptatt av praktiske tiltak enn ideologisk markering (med en del unntak, ja - men som tendens mener jeg det stemmer). Og det som skjer da, er
  • at skillelinjene blir uklare
  • kompleksiteten blir tydelig
  • og budskapet nettopp derfor utydelig

For det finnes ikke noen quick fix for skolen. Alle forslag har noe for seg: Etterutdanning, flere lærere, mindre klasser, bedre grunnutdanning, bedre lønns- og arbeidsvilkår for lærere, tydeligere krav til elevene, mer tilpasset opplæring, bedre skolebygg, bedre SFO, bedre barnehage, frukt og grønt til elevene, elevdemokrati er alt sammen deler av svaret. Å diskutere kompliserte blandingsforhold er ikke god TV-underholdning (og valgkampdekning er vel underholdning??!!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Når du skal velge "Kommenter som": Hvis du ikke har en blogg selv, eller vet at et annet valg er riktig, velg &b;anonym&b;. (Skriv gjerne under med navn i innleggsteksten)